Holdets massør og skadesekspert: Jette Kristensen - Care for You

Mit navn er Jette Kristensen. Jeg er 50 år og bosiddende i Svendborg med min søn på 11 år. Jeg har mit lille enkelmandsfirma som hedder Care for You. Mine forskellige uddannelser som er idrætslærer, ergoterapeut, massør, idrætsskadesterapeut og Columnaterapeut, har jeg valgt at putte ned i en stor grøn hat. Alt efter hvilke arbejdssituationer jeg står i, trækker jeg forskellige redskaber, som jeg har fra mine baggrunde – og ikke mindst erfaringer – op fra denne hat. 

Jeg har været selvstændig siden 2007. Dette er en livsstil som jeg passer mig godt. Om end det kræver sin mand (kvinde) at være selvstændig, selvforsørgende med barn, og så oven i hatten - have et hørehandicap. Man er selv ansvarlig for at få fyldt kalenderen op, være på forkant med at der kan komme nogle huller, - man skal også være indstillet på at de dage hvor man har barn syg, evt selv er syg og ferier/helligedage, at går der 0kr ind på kontoen. Omvendt så vil jeg ikke bytte den frihed der ligger i at være selvstændig med et fast lønmodtagerjob. Mine arbejdsopgaver består i at undervise i idræt og motion, arbejde på kiropraktisk klinik, undervise i ergonomi for personer som arbejder i sundhedssektoren, har firmaaftaler med massage og ergonomi.

Som 4-5 årig opdagede mine forældre, at min hørelse var nedsat, og her startede min gang på audiologisk afdeling. Jeg har altid færdes i den hørende verden i skoleregi, fritidsregi og blandt vennerne. På en tur til Bornholm omkring 20årsalderen med daværende Hørehæmmet Ungdom, fik jeg kontakt med andre hørehæmmede, og det gav mig – naturligvis – et helt nyt netværk. Med folk som var i samme båd som mig, følte mig forstået og mødt på en anden måde end jeg hidtil havde været vant til. Dette var startskuddet til min vej ind i den hørehæmmede verden og det netværk, gode og nære venner som jeg har den dag i dag. I sommeren 2016 fik jeg CI på mit højre øre. Jeg klapper ikke i hænderne af begejstring over mit CI. I forhold til min daværende skelneevne var der ikke anden vej tilbage. Jeg har meget svært ved at vænne mig til den anderledes måde at høre på. Men Rom blev jo hverken bygget på et år eller to.

Jeg har altid været vant til at bevæge mig, og kan godt lide at lave motion – forskellige former for motion. Jeg har dog aldrig været den store løber, om end jeg har deltaget i to halvmarathon før – og det er mange, mange år siden.  Den sidste var til Storebæltsbroens åbning, som vist var i 1998. Nu underviser jeg selv i styrketræning og motion for Svendborgs raske seniorer, det gør jeg 12 timer om ugen, derudover styrketræner jeg selv, med egen træner, og så prøver jeg at hive min dreng med ud at løbe en gang i løbet af weekenden.

Jeg tager hatten af for det projekt som gruppen her er i gang med. Både træningen, at få alle deltagerne ind i en eller anden form for løberytme ud fra ens egen muligheder, få lavet et budget, få nogle økonomiske midler i hus, og så samtidig være 12 mand klar til at komme afsted på samme tid. Respekt. Jeg ønsker holdet alt mulig held og lykke.

Hvis man vil læse mere hvad jeg kan hjælpe med, kan min hjemmeside findes her.