Biografi - Kim

Jeg hedder Kim, er 51 år, har altid boet i Rødovre (bortset for et år på Frijsensborg Efterskole).

Jeg er født med middelsvært høretab, det blev først opdaget da jeg var 4-5 år, min familie kunne fornemme, at der var noget der ikke var som det skulle være, ved familiefest tog min mormor og knaldede 2 grydelåg og her reageret jeg ikke, og så blev jeg undersøgt efterfølgende.

Min skolegang startede på Centerskole i Høje Taastrup fra 0. klassse til 5. klasse, pga. oliekrisen i 70’erne skulle vi skifte til en anden Centerskole i Ballerup, jeg var på det tidspunkt meget træt med skolekørsel, her blev jeg integreret i almindelig folkeskole samme skole som min søster gik.

Gik i folkeskolen i slutningen af 4. klasse og frem til 10. klasse, tog 10. klasse om på Frijsensborg Efterskole, derefter tog jeg EFG Handel og Kontor i Valby. Efter det fik jeg elevplads som kontorelev i Rødovre Kommune i 1986, har været der siden.

Mit arbejdet er blandet med publicering af Social- og Sundhedsudvalget- og Beskæftigesesudvalgets dagsordner og referater, det sociale frivillige området hvor foreningerne søger om vejledning, tilskud, listen er lang, min officielle titel er "Specialist", plejer altid at sige, at jeg er kontormus, det er det nemmeste forklaring.

Hele min skolegang og uddannelse har jeg haft eneundervisning, brugt FM-udstyr, hjælpemidler m.m. Under min ansættelse har jeg taget en ekstra uddannelse i Dansk Kommunalkursus 1 og kommunom inden for det offentlige.

Jeg er alene far til 3 børn hhv. 18, 16 og 13., den ældste er døv, dette var årsagen til, at jeg fik CI, for at være rollemodel for min ældste søn og desuden min hørekurve var på vej ned til Kina, så dårlig hørte jeg, og sagde til mig selv, hvis gik det ikke det gik, her havde jeg ikke noget at tabe. Jeg fungeret ok med at høre dårlig og alligevel var det ikke optimalt, blev mere og mere indelukket.

Fik Advanced Bionics CI på det ene øre i 2006 og det andet øre vist nok 5 år efter, beslutning er jeg  meget glad for, har fået rigtig bedre livskvalitet.

Jeg har lavet foreningsarbejde særligt inden for hørehæmmet/døve, listen er lang, det er ikke for at trætte dig, har jeg i mange år været formand for Hørehæmmet Ungdom StorKøbenhavn, næstformand, bestyrelsesmedlem, redaktør i Hørehæmmet Ungdom, medarrangør af international Summercamp på Castberggård i 1996, og deltaget til mange internationale  summercamp og medarrangører af mix-stævne ”badmintonstævne” under Danske Døve Idrætsforbund DDI.

Hold en pause i nogle år med foreningens arbejde og i dag arbejder jeg stadig denne gang er jeg formand for Idrætsforeningen Ahorn for døve, hørehæmmet og CI og formand for Høreforeningen Rødovre lokalafdeling.

Jeg er sportsmand, spiller stadig fodbold nu super Old-boys sammen med mine arbejdskollegaer, ind i mellem floorball og badminton når det tillader sig og deltaget til DHL-staffet og Bike & Run.

Da jeg for nogle år siden var i krise, her løb jeg flere gange om ugen, her kunne jeg mærke, at det føles godt når man har løbet, jeg har ikke rigtig løbet særlig meget her på det seneste pga. salg af hus og flytning og det vil blive strammet op efter 1. marts 2018, hvor jeg håber at få mere tid, i opstartfasen vil jeg løbe 2 gange ugentlig á 5 km og vil løbe 3 gange ugentlig, mit mål er at løbe 10 km. Jeg går meget med min hund, hun kan godt lide at løbe bare med flere pauser undervejs.

Det bliver en oplevelse at løbe Ragnar i USA, i opstartsfasen følger jeg mine løbernes opdateringer og får en rigtig dårlig samvittighed, at jeg ikke fik løbet, det er med til skubbe mig igang særligt efter 1. marts i år.