Biografi - Leon

Mit navn er Leon. Jeg er årgang 1959. Jeg er opvokset i byen Måløv lidt uden for København, men bor nu i Solbjerg syd for Århus. Er gift med på 20. år og vi har 3 dejlige børn – en pige på 13 år og tvillinger på 8 år.

Jeg havde min skolegang på Rysensteensgade skole i København, som var en specialskole for høre- og talehæmmede børn. Rent høremæssigt er jeg svært hørehæmmet og fik CI på venstre øre i juni 2007 samt bærer ørehænger på højre øre. Er kandidat til at få CI på højre øre, men da min balanceevne på venstre øre er lettere nedsat på grund af CI-en og da man også har konstateret en smule nedsat balancefunktion på højre øre, så har jeg sagt nej tak. Jeg tør simpelthen ikke at løbe risikoen for at miste mere af min balanceevne. Bliver undersøgt igen indenfor de næste par års tid for at se, om balanceevnen er blevet bedre.

Jeg arbejder som maskinarbejder hos Linco Food Systems A/S på 10. år, men blev desværre opsagt sammen med 24 andre til midten af marts på grund af reduceret ordreindgang. Så lige for tiden er jeg i fuld gang med at søge efter nyt job som CNC-maskinarbejder. Selv om der er stor efterspørgsel efter folk som mig, så er det desværre ikke nemt, da langt de fleste af firmaerne søger efter folk på aften- og nathold, hvilket ikke er foreneligt med vores familieliv. Hvis dette her skal vendes til noget positivt, så får jeg da masser af tid til at løbetræne og spille golf, men det kan der jo ikke tjenes penge på.

I fritiden løber jeg en del, men det seneste halve år har været præget af mange on/off perioder. På min ”pralekonto” kan jeg bryste mig af at have deltaget i 6 halvmaratons, heraf 4 af dem på de tre store broer Øresundsbroen, Storebæltsbroen (2 gange) samt de nye og gamle Lillebæltsbroer på samme tur. Århus Bestseller halvmaraton samt Copenhagen Halvmaraton (i forbindelse med VM2014) blev det også til. Seneste halvmaraton var i september 2017 på Storebæltsbroen. Og så har jeg deltaget i flere lokale vinterløb i Århus fra 5 til 10 km.

Jeg elsker stemningen ved især de store løb, fordi der er så mange glade og positive mennesker og det oser langt væk af hygge. Mange steder spilles der også musik langs med ruterne, så man bliver simpelthen løftet op af den positive stemning. Sådan bliver det forhåbentlig også ved Ragnar-løbet i Miami.

Foreningsmæssigt har jeg fra midten af 80-erne til starten af 2002 været aktiv indenfor Landsforeningen for Bedre Hørelse – (nu Høreforeningen) blandt andet som bladredaktør for Hørehæmmet Ungdom, lokalformand for ungdomsforeningen NØSTUF i København, LBH-amtsafdelingsformand for København/Frederiksberg kommuner, hovedkasserer for Døvblevneafdelingen (DBA).

Fra 2002 til 2013 var jeg inaktiv i Høreforeningen blandt andet på grund af flytning til Solbjerg syd for Århus samt nye interesser som hund, golf og motorcykel. I slutningen af 2013 blev jeg igen aktiv som medlem af tilgængelighedsudvalget og nu formand for udvalget. Maj 2015 blev jeg valgt som næstformand for Høreforeningen for 4 år med særlig interesse for undertekster på dansksprogede programmer i TV, biograffilm og internettet som højt prioriteret mærkesag og tilgængelighedsområdet.