Biografi - Mie

Jeg hedder Mie, jeg er 25 år og bor i Charlottenlund. Jeg har min daglige gang på Gentofte Hospital, hvor jeg er bioanalytiker i laboratoriet.

Oprindeligt kommer jeg fra Vejle, hvor jeg har boet til jeg blev student fra Rosborg Gymnasium. Efter gymnasiet tog jeg til Frankrig, hvor jeg var au-pair hos en dansk-fransk familie i Sceaux, en lille forstad syd for Paris.

Da jeg kom hjem fra Paris, flyttede jeg hjem til min mor igen og arbejdede et halvt år, inden jeg tog en måned på højskole på Suhrs Madakademiet i hjertet af København. På højskolen lavede vi en masse lækker mad, tog på spændende ekskursioner og sluttede af med en skitur i Sverige.

Efter højskolen flyttede jeg til Aarhus, hvor jeg startede på uddannelsen til bioanalytiker. Ved siden af studiet har jeg arbejdet som servicemedarbejder på Geriatrisk Afdeling på Aarhus Kommunehospital og har været ferievikar som bioanalytiker i to af mine sommerferier.

Jeg var så heldig at få tilbudt et job allerede inden jeg fik min bachelor. Jobbet var på Gentofte Hospital, hvilket passede fint med mit behov for lidt luftforandring. Jeg flyttede derfor til København i sommeren 2016 og nyder livet i storbyen.

Jeg fik mit høretab som 5-årig. I starten kom det snigende, men tog så et voldsomt dyk en aften, hvor jeg sad og så børnetime. Jeg fik hurtigt et par høreapparater og har haft bag-øret-apparater fra Phonak hele mit liv - med undtagelse af en kort overgang, hvor jeg, på grund af min forfængelighed, fik lov at prøve et par i-øret-apparater. De var dog ikke kraftige nok til mit store høretab, så jeg måtte hurtigt tilbage til de gamle. I april 2016 blev jeg CI-opereret på mit venstre øre i Aarhus. Det skete midt i min bachelor-tid, så det var lidt hektisk, men jeg havde heldigvis ingen mén efter operationen og var hurtigt på benene igen.  Jeg fik Cochlear Nucleus N6 og har siden fået et høreapparat fra GN ReSound, der kan snakke sammen med mit CI.

Mie

Efter at have fået CI har min hørelse fået et kæmpe løft. Jeg hører mange flere af de små lyde (fx solsikkekerner der lander på min havregrød eller sukkerkorn der rammer porcelænsskålen) og jeg hører meget bedre på afstand og i baggrundsstøj. Jeg bruger stadig mundaflæsning, men behovet er ikke så stort mere, og jeg bruger ikke så meget energi på at lytte. Min skelneevne er faktisk blevet så god, at jeg har fået afslag på CI på højre øre - det er nemlig usandsynligt at det kan blive meget bedre end det er nu. Men hvis min hørelse bliver dårligere, kunne det måske blive aktuelt igen.

Jeg løb meget for 8 år siden, hvor jeg trænede op til et halvmarathon. Jeg gennemførte løbet, men havde mistet gejsten efter det. For 3 år siden kom jeg i gang igen og kom ind i en rigtig god rutine. For et år siden fik jeg en overbelastningsskade, som har vist sig on/off. Efter at jeg er kommet med på holdet her, har jeg besluttet mig for at tage ejerskab over min skade og er nu startet på et forløb hos Klinik, hvor vi skal arbejde med min skade. Overbelastningen kom nemlig, fordi min mobilitet i mine hofter og knæ ikke er helt optimal. Jeg har et delmål, der hedder 10 km inden nytår 2017/18 og et andet delmål, der hedder Aarhus City Halvmarathon til juni 2018. Teamet fra Klinik er optimistiske, så jeg er sikker på at det nok skal lykkes.