Pia

Mit navn er Pia, jeg er 49 år gammel. Jeg er født og opvokset i Holstebro, men er nu bosiddende i Odense. Her har jeg med min eksmand 4 børn, der er mellem 12 og 21 år. 

Gennem de sidste år har jeg været kærester med Jon, som også er hørehæmmet og bor i Lyngby. Til daglig bruger jeg min uddannelse som pædagog i en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6. For 6 år siden fik jeg bevilliget et fleksjob, hvorved jeg nu arbejder 20 timer om ugen.

Pia i kjole

Min hørenedsættelse er middelsvær og medfødt, hvilket formentligt skyldes, at jeg blev født 8 uger for tidligt. Som barn gik jeg i en almindelig folkeskole, men fandt gennem børne høre kurser sammen med andre hørehæmmede børn, og dette samvær bragte mig stor glæde. Dette medførte også, at jeg senere valgte at tage både 9. og 10. klasse på Frijsenborg Ungdomsskole.

Så længe jeg husker, har jeg gjort brug af 2 bag-øret apparater, og indtil for få år siden Widex høreapparater. Grundet mit store skelnetab valgte jeg i samråd med en læge på OUH at skifte til et Phonak apparat, hvilket jeg har nydt stor gavn af. Tinnitus og støjoverfølsomhed er også noget, jeg har måttet døje en del med, men et forløb på kommunikationscenteret i Odense har hjulpet mig til lettere at håndtere dette. I min hverdag er jeg afhængig af mundaflæsning, men nyder, når jeg har muligheden for at bruge tegndansk i samvær med andre hørehæmmede.

 

Glæden ved at løbe

For mig er glæden ved at løbe, at jeg opnår en indre ro af det. Jeg behøver netop ikke anstrenge mig for at skulle kunne føre en samtale, men har mulighed for at hvile ørerne.

For 9 år siden blev jeg desværre ramt af en slem blodforgiftning, som medførte den kroniske sygdom interstitiel cystitis. Derudover har jeg de sidste år haft to blodpropper i hjernen, som tog motivationen til regelmæssigt løb fra mig. Motion har ellers altid været noget, som har fyldt meget i min hverdag, og jeg har gennem tiden dyrket forskellige former for sport. Især løb er en sportsgren, jeg altid har vendt tilbage til, og jeg har deltaget i op til flere forskellige arrangerede løb. For mig er glæden ved at løbe, at jeg opnår en indre ro af det. Jeg behøver netop ikke anstrenge mig for at skulle kunne føre en samtale, men har mulighed for at hvile ørerne.

Jeg har længe haft et ønske om at genfinde løbeglæden og ikke mindst få en sundere livsstil, og jeg håber at dette er noget, jeg kan opnå gennem dette løbeprojekt. Jeg håber også på, at jeg ved at blive en del af et løbefællesskab med andre ligesindede, vil blive mere modig og turde kaste mig ud i nogle udfordringer som jeg ellers ville afholde mig fra.