She sees everything

Hvorfor? Hvad er ideen?

Ideen kom til os i juleferien 2016. Efter næste to års slankekur, der godt nok holdt en bekvemt pause lige der, så vi en film på Netflix, der hed "From Fat to Finish". Det er en film, der beskriver 12 overvægtige amerikaners deltagelse i et Ragnarløb fra Miami til Key West. Det handler ikke om tiden eller tempoet, men om at hjælpe hinanden til at overvinde de udfordringer hver deltager kæmper med. 

Der var klare lighedstræk til vores egne erfaringer, og de kampe vi kunne se vores hørehandicappede venner og bekendte måtte tage. Ud af det kom ideen til at samle et hold af hørehæmmede, CI-brugere m.fl. for at vise at vi godt kan, selvom samfundet er hurtig til at rubricere handicappede mennesker som mere eller mindre hjælpeløse og svage.

Intentionen med Hearing Loss Runners er således at samle mennesker, der har en eller anden form for hørenedsættelse, som giver dem nogle særlige vilkår i deres liv. Disse vilkår gør at deres høretab må betegnes som et hørehandicap. Men denne gruppe kæmper med alle tilgængelige midler, og vi vil igennem dét at skulle gennemføre et løb sammen støtte deltagerne i deres individuelle kampe. 

Vores mål er at gennemføre et Ragnar Relay i februar 2019. Det er et løb på ca.200 miles, hvor 12 personer skiftes til at løbe på skift. Løbet strækker sig over to dage og en nat. Hver deltager skal løbe 3 gange. Distancen for hver etape kan variere fra 5 km til 25 km. Den samlede distance, altså længden af de tre etaper, hver løber skal gennemføre, er typisk 22-25 km i alt - men kan variere fra 18 km til 42 km, hvorved der er masser af udfordringer til alle deltagere uanset deres løbeniveau.